ΜΕΝΟΥ
previous επιστροφή
Νέα προγράμματα «Eξοικονομώ» αναμένεται να προκηρυχθούν εντός του τελευταίου τριμήνου του έτους 2022

Νέα προγράμματα «Eξοικονομώ» αναμένεται να προκηρυχθούν εντός του τελευταίου τριμήνου του έτους 2022 από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ 2021-2027 με σκοπό την μείωση του ενεργειακού κόστους. Τα νέα προγράμματα θα αφορούν επιχειρήσεις, αγρότες και νοικοκυριά και περιλαμβάνουν:

  • Πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή» στις επιχειρήσεις, ύψους 160 εκατ. ευρώ, για το οποίο θα προδημοσιευθεί ο Οδηγός εντός toy Οκτωβρίου. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να αλλάξουν  κλιματιστικό ή σύστημα θέρμανσης, να το ανακυκλώσουν και να προχωρήσουν στην αγορά ενός καινούριου, σύγχρονου, πολύ πιο αποδοτικού και λιγότερο ενεργοβόρου.
  • Πρόγραμμα για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών  στη στέγη. Δεδομένου όμως, ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει από όλες τις επιχειρήσεις, θα νομοθετηθεί έως τα Χριστούγεννα, η δυνατότητα εικονικού συμψηφισμού για επαγγελματικές ενεργειακές κοινότητες είτε αυτές είναι συνδεδεμένες στο δίκτυο μέσης τάσης είτε υψηλής τάσης. Θα υπάρχει, για παράδειγμα, η δυνατότητα εγκατάστασης ενός φωτοβολταϊκού στην Ορεστιάδα και συμψηφισμού της κατανάλωσης ενέργειας στην Αθήνα, στα Τρίκαλα, στη Θεσσαλονίκη, στη Λάρισα κ.ά.
  • Πρόγραμμα χρηματοδότησης 250.000 μικρών φωτοβολταικών έως 10KW σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις.
  • Πρόγραμμα επιδότησης αντικατάστασης αλλά και νέας τοποθέτησης ηλιακού θερμοσίφωνα, ύψους 60 εκατ. ευρώ. 
παλαιότερο άρθρο νεότερο άρθρο